Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

❤️לבצק
3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה רכה
רבע כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס חלב פושר
חצי כפית מלח

❤️למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
ביצה
כפית מחית/תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון שלם
כף קורנפלור

❤️להברשה:
ביצה טרופה עם חצי כפית נס קפה כף דבש.
שומשום קלוי לניטור

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר,
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.
מוסיפים סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית, מוסיפים שמן, מלח, ביצים ומערבלים.
את החלב מוסיפים במזיגה איטית תוך כדי לישה, ולשים 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.
מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים לשניים.
מרדדים כל חלק בגודל של כ-50*30 ס"מ
מניחים במרכז כף מהמלית הגבינה
צד אחד של הבצק חותכים לרצועות.
צד אחד חלק, עוטפים את המלית עם הצד החלק
מורחים ביצה ומעבירים את הרצועות מעליו.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים 30-25 דקות, עד שהגביניות מזהיבות.