מתכון:
11/2 קמח
11/2 שמרים
מעט מלח
1 כפית סוכר ( אני לא משתמשת)
מים פושרים+1/2 כוס שמן
אופן הכנה :
מנפים את הקמח שמים סוכר ושמרים ומערבבים , מוסיפים את המלח ומערבבים יוצרים גומה מערבבים מים עם שמן ומתחילים לשפוך לתוך הגומה וללוש ( אני שופכת לפי העין) לישה טובה ( לשה בידיים) שמים את הבצק בתוך קערה משומנת ונותנים לו תפיחה ראשונה של שעה בערך מורידים לשיש מורידים לו אוויר ותפיחה שניה 1/2 שעה.
אחר כך יוצרים כדורים בגודל בנוני עד גדול מתפיחים שוב כ 15 – 20 דקות . בנתיים מחממים תנור לחום הכי גבוה ,
בצד שתהיה קערה עם מים רגילים ושמן ביחד . לוקחים כדור שמים בתוך קערה מים ושמן מותחים את הכדור בתוך המים ומניחים בתבנית אם ניר אפיה
עד שזה נהיה זהוב.