Share with:


חלבי

אופן הכנה

מכינים קרמל מתוק מלוח
אפשר לאכסן במקרר ל3 חודשים
להשתמש כמילוי לפרלינים
תוספת לעוגות
מילוי לטארט.
תוספת לגלידות
עוגת שמרים …

2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה או מחמאה
כוס שמנת מתוקה או שמנת צימחית

אופציה /לא חובה.
1 כף מלח גס רבע
רבע כפית פלפל שחור גרוס גס.

הוראות
ממיסים את הסוכר על אש קטנה
עד שהסוכר מתחיל להתקרמל.
הסוכר נמס ומתקבל צבע ענברי.
להוסיף את קוביות החמאה ולערבב היטב עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב היטב.
להוסיף את המלח,
לערבב היטב ולהסיר מהאש.
להעביר לצנצנת מעוקרת.

קרמל שוקולד:
אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד מריר.
לסיר בתום הבישול ולערבב ביחד.

קרמל בוטנים:
להוסיף 100 גרם חמאה בוטנים.