Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

אפשר לקנות טארט מוכן – יש לכן בכל חנות שמתמחה בחומריי גלם.
ואפשר להכין זה ממש קליי קלות
תבנית טארט קוטר 20
לבצק פריך שמתאים להמון עוגיות
2 כוסות קמח (כוס מידה שתיה חמה )
1 כוס אבקת סוכר
שקית סוכר ווניל, או חצי תרמיל מקל ווניל או תמצית.
180 גרם חמאה או מחמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
חצי כפית מלח
2 כפות שקד טחון מולבן
כף גרידת לימון או תפוז בעונה.
לקרם לימון:
3/4 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
4 ביצים L
200 גרם חמאה או מחמאה קרה
מרנג :
2 חלבונים
6 כפות סוכר
כפית מיץ לימון
רבע כפית מלח
להכניס את החלבונים למיקסר,להתחיל להקציף עד שעולה עננה לבנה, להוסיף סוכר, מלח, מיץ לימון
לתת לו להקציף 15 דק על מהירות גבוהה
את כל חומריי הבצק להכניס למג'ימיקס לעבד ביחד
אם יבש להוסיף מים קרים בכפיות, אם לח דביק להוסיף מעט קמח.
לעטוף להכניס למקרר.
קרם לימון:
בקלחת לערבב את הלימון והסוכר
מוסיפים את הביצים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד לא להפסיק.
לערבב עד שיהיה סמיך.
להסיר מהאש ולסנן למעוך עם מרית שיהיה מרקם חלק.
מוסיפים את החמאה או המחמאה מקציפים טוב עד שנקבל קרם לימון יציב.
מרדדים את הטארט לתוך התבנית, חורצים חורים עם מזלג, מניחים נייר אפייה עם חומוס ואופים 170 מעלות 20-25 דקות, מוציאים, ממתינים שיתקרר
ויוצקים את הקרם לימון, מיישרים ומכניסים להקפאה לחצי שעה
מכינים את המרנג, מזלפים וצורבים עם ברנר.