Share with:


חלבי

אופן הכנה


שילוב טעמים מנצח 😍

המתכון כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים לעוגת שקדים (קוטר 20):
– 4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
– 150 גרם סוכר
– 80 מ"ל שמן
– 200 מ"ל חלב
– 100 גרם שקדים טחונים
– 100 גרם קמח
– שקית אבקת אפייה
– קורט מלח
– מעט תמצית וניל

אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה היטב חלמונים, תמצית וניל, שמן וחלב. שמים בצד.
2. בקערה נפרדת מנפים שקדים טחונים וקמח. מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים טוב. מניחים בצד.
3. מקציפים במיקסר חלבונים עם קורט מלח עד שנוצר מעין קצף בועות סבון מעל החלבונים. בשלב זה מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקצף יציב ומבריק.
4. מקפלים את קערת הקמח לתוך קערת החלמונים והחלב ומערבבים עד לאיחוד בלבד.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת עם הקמח בעדינות ובשלבים. כשהכל אחיד לחלוטין שופכים לתבנית משומנת ואופים 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
מצננים לחלוטין.

ריבת אוכמניות:
– 100 גרם אוכמניות קפואות
– 3 כפות לימון
– 3 כפות סוכר

מרתיחים יחד את החומרים עד לבעבוע, משאירים 10 דקות על אש קטנה ומצננים.

קרם פיסטוק:
– 200 גרם חמאה רכה
– כף גדושה מחית פיסטוק
– 100 גרם אבקת סוכר
– 3 כפות חלב

אופן הכנה:
– מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה ואבקת סוכר לקרם. מוסיפים פיסטוק וחלב. מעבדים עד להיווצרות קרם יציב.

הרכבה:
מורחים שכבת ריבה נדיבה מעל העוגה. מעבירים את קרם הפיסטוק לשקית זילוף עם צנטר קוטר 12 או כל צנטר אחר שרוצים. מזלפים בנדיבות מעל העוגה. ניתן לקשט עם אוכמניות מעל.

תהנו ואל תשכחו לתייג אותי ❤️❤️

עוגת שקדים רכה ונימוחה, ריבת אוכמניות מרעננת וקרם פיסטוק מפנק מלמעלה_מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים