Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

תבנית קוטר 28

מכינים את הבצק לתחתית העוגה:
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות.
כוס וחצי קמח מנופה.
כוס אבקת סוכר.
חלמון ביצה לארג'.
מעט תמצית ווניל.
כף גריגת לימון

הכנת הבסיס:
בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח,
קליפת לימון מגוררת ואבקת סוכר.
מוסיפים את החמאה הקרה ווניל והחלמון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק, עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.

מכינים את עוגת הגבינה:
כוס סוכר
250 מל שמנת מתוקה.
2 קופסאות גבינה לבנה (חצי קילו)
1 גבינת מסקפונה (250גרם)
1 גביע שמנת חמוצה (200מל)
3 ביצים + החלבון שנשאר לנו מהבצק.
ווניל
גרידת לימון.
2 כפות קמח או 2 כפות שקד טחון.

שיטה לקבלת עוגה אוורירית, קצת מסורבל, אבל שווה את ההשקעה

❤❤הכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
2. מקציפים 3 חלמונים (צהוב) במהירות גבוהה עם כף סוכר וגרידת לימון, מוסיפים את הגבינות, 2 כפות קמח ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהכל מתאחד,
ומוסיפים את השמנת מתוקה שהקצפנו (קרה)
לאט לאט, לא להפיל את הקצף.

3.הכי_חשוב_בעוגת_גבינה
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה
4 חלבונים עם כוס סוכר, עד שתעלה קציפה יציבה מאוד.
את הקצף (מרנג) נוסיף בכמה שלבים לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם, נערבב במעטפת שלא להפיל את המרקם האוורירי.

מרדדים את הבצק שיתאים לקוטר וגובה התבנית, מחוררים טוב עם מזלג גם בדפנות,
יוצקים את כל התערובת,
מחממים את התנור ל 160 מעלות.
ואופים שעה ורבע – לא פותחים תנור בשום אופן עד שהוא (התנור) מתקרר לחלוטין.