Share with:


חלבי

אופן הכנה

קבלו את הקינוח המושחת והטעים הזה! טארטלט מבצק פריך, מלית של קרם פיסטוק ומלמעלה קרם מסקרפונה רך. שילוב טעמים נפלא שעובד כל כך טוב ביחד!

המתכון כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים (6 טארטלטים בקוטר 10 ס"מ):
לבצק:
– 100 גרם סוכר
– 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
– 300 גרם קמח
– ביצה אחת M
– מעט מלח

אופן הכנה: (את הבצק מכינים מראש ורק לאחר שהוא סיים אפייה אפשר להתחיל להכין את המלית)
1. שמים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה והקמח ומערבלים עד למרקם חולי.
2. מוסיפים את הביצה והמלח ומערבבים ממש מעט רק עד לאיחוד המצרכים.
3. אוספים את הבצק לכדור ומניחים רבע שעה במקרר.
4. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעובי חצי ס"מ ומרפדים את הרינגים בתחתית ובדפנות. שמים משקולת (בדרך כלל קטניות) על הבצק ואופים חצי אפייה (כרבע שעה) על 150 מעלות. לאחר רבע שעה מוציאים את המשקולת וממשיכים עד לאפייה מלאה – עד שהבצק זהוב ושחום. מצננים לחלוטין.

מלית פיסטוק:
– 110 מ"ל שמנת להקצפה 38%
– 110 מ"ל חלב
– 60 גרם חלמונים (בדרך כלל מ-3 ביצים)
– 22 גרם סוכר
– 2 גרם ג'לטין + 10 מ"ל מים
– 150 גרם שוקולד לבן
– 50 גרם חמאה
– כף מחית פיסטוק

אופן הכנה:
1. מערבבים ג'לטין עם מים בכוס קטנה ומניחים בצד לרבע שעה עד להיווצרות ג'לי.
2. בקלחת שמים שמנת מתוקה, חלב, חלמונים וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
3. בקערה נפרדת וגדולה שמים את שאר חומרי הקרם – שוקולד לבן, חמאה, מחית פיסטוק ואת הג'לטין המוכן.
4. מחממים על אש נמוכה את החומרים בקלחת תוך ערבוב תמידי עם לקקן. לאט לאט העיסה תסמיך עד להפיכתה לקרם. לא לתת לקרם להגיע לרתיחה. צריך לחמם אותו עד שהוא מסמיך אך לפני שמגיע לרתיחה להוריד מהאש כדי למנוע מהביצים להפוך לחביתה.
5. לסנן את הקרם טוב טוב, כי בכל זאת יהיו חתיכות קטנות של ביצים ואנחנו לא רוצים אותן בתוך הקרם.
6. לשפוך את הקרם על החומרים בקערה ולתת לו דקה. לערבב היטב ולחכות שהכל נמס בתוך הקרם.
7. לטחון את הקרם עם בלנדר מוט למרקם חלק ומבריק.
8. לתת לקרם להתקרר לטמפרטורה פושרת ולמזוג לטארטלטים המוכנים. למלא את הטארטלט עד הסוף ולהכניס למקרר להתייצבות ללילה.

קרם מסקרפונה:
– 100 גרם מסקרפונה
– 150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
– 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. מוציאים את המסקרפונה כחצי שעה לפני הכנת הקרם כדי שתתרכך.
2. מערבבים את כל החומרים יחד ופותחים במטרפה. כשהכל מעורבב היטב, מתחילים להקציף עד למרקם יציב ונוח לזילוף.
3. מעבירים לשק זילוף עם צנטר 10 חלק ומזלפים על הטארטלטים.
4. שומרים בקירור, מחזיק כ-3 ימים.

תהנו ולא לשכוח לתייג אותי 😘😘

טארטלט מבצק פריך, מלית של קרם פיסטוק ומלמעלה קרם מסקרפונה_מתכון של מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים