Share with:


בשרי

אופן הכנה

דרך נהדרת לחמם את הגוף במזג אויר חורפי שכזה.

לילה קודם :
להשרות כל הלילה שעועית, חומוס, גריסים, חיטה ומה שאוהבים. כמויות לפי גודל החמין שמכינים ומספר האנשים.
בחמין הזה, שמתי חיטה, שעועית וגריסים.

אופן ההכנה :
לטגן בצל גדול עד שקיפות.
להניח על הבצל את הבשר/עוף/גרונות של הודו ועצמות מח במרכז.
מסביב לפזר 2-3 תפוחי אדמה שלמים,
2-3 בצלים שלמים, בטטה, ראש שום, לפת.
לא לחתוך אותם, להשאיר בשלמותם.
מסביב לפזר את הקטניות, לשפוך מים רותחים עד לכיסוי.
לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם, קינמון (משדרג מאוד), ראס אל חנות.
להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולבשל כשעה- שעה וחצי.
להכניס לתנור בחום 100 -120 מעלות.
אני מכניסה בערך בשעה 12 בצהריים עד יום המחרת.
לבדוק אחרי שעה שזה מבעבע קלות.
לבדוק כל הזמן שיש מים, לא יותר מידי שלא יצא מרקי מידי.
אני מבשלת ביצים בסיר נפרד וב12 בלילה מניחה על החמין למעלה…תענוג 🌸 מרוש׳קה 🌸

חמין מטורף ומאוד מאוד טעים_מתכון  של מרי שקד שירזי
מרי שקד שירזיספר המתכונים של
מתכון של

מרי שקד שירזי

100 מתכונים