Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים – 4 -5 מנות

1 קילו תפוחי אדמה קטנים – 15 יחידות בערך – קלוף
800 גרם בשר שריר מס' 8
1 ראש שום
5 – 6 ביצים
200 גרם שעועית יבשה
250 גרם גרגירי חומוס
2 עצמות רגל של פרה
2 כפות שמן
1 וחצי כפיות כורכום
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
מים
**** ניתן להכין תוספת חיטה / אורז

אופן ההכנה –

בסיר חמין / או סיר ששמים על פלטה בתחתית הסיר מסדרים את השעועית היבשה והחומוס מעל באמצע שמים הבשר מסביב מסדרים את תפוחי האדמה, השום , הביצים והעצמות .
ממלאים את הסיר במים בגובה מעט מעל התבשיל , מוסיפים תבלינים ושמן מכסים במכסה הסיר מניחים על השיש שעה וחצי לפני כניסת השבת ואז מניחים על הפלטה או בסיר חמין על נמוך .
בבוקר בודקים שלא חסר מים במידה וכן צריך להוסיף כוס מים .

חמין בנוסח העיר ספרו שבמרוקו
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים