Share with:


פרווה

אופן הכנה

עקב המצב הלא נעים שכולנו נמצאים בו, אני מקבלת בקשות להעלות מתכון לחלת שבת. כמובן שאני, וגם הרבה אחרים שאני רואה, מכינים בזמנים הקשים הללו חלות לבד וזה דבר מבורך בעיניי.
שמחה לשתף אתכם במתכון הכי קליל ופשוט שלי לחלת שבת!
בתקווה שזמנים טובים יבואו על כולנו במהרה 🙏❤️
המתכון מספיק לחלה אחת – תכפילו את המצרכים בהתאם למספר החלות שאתם רוצים להכין.

מצרכים:
– 300 גרם קמח מנופה
– כוס חד פעמית קרה מים פושרים
– כפית וחצי מלח
– 2 כפות סוכר
– חצי כף שמרים יבשים
– שליש כוס חד פעמית קרה שמן

אופן הכנה:
1. נערבב שמרים, סוכר ומים פושרים בכוס ונניח לכמה דקות בצד.
2. נשים בקערת מיקסר / קערה רגילה אם רוצים ללוש ביד קמח ושמן. נוסיף את תערובת השמרים פנימה ונתחיל ללוש.
3. לאחר שהבצק תופס מעט צורה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש.
4. אם במיקסר – נשתמש בוו לישה וניתן לו ללוש את הבצק כ-6 דקות עד שהבצק רך ונעים לעבודה.
5. נניח את הבצק בקערה רחבה שיהיה לו מקום לתפוח ונתפיח כשעה. צריך לוודא שהבצק הכפיל את נפחו, אם לא נמתין עוד.
6. כעת נקלע את החלה בצורה שבחרנו ונניח לה לתפוח בתבנית מכוסה עוד כחצי שעה.
7. בשלב זה ניתן למרוח ביצה ולפזר שומשום/ פרג – מה שאתם אוהבים.
8. החלה נכנסת לתנור לחצי שעה בחום של 200 מעלות – כשהיא זהובה ושחומה היא מוכנה.

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

יאמי!!! שבת שלום לכולם 😍

חלת שבת
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים