רשימת המצרכים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף אבקת אפייה
2 כפות סוכר( לחלות מתוקות אפשר להכפיל את הכמות)
2 ביצים
1/2 כוס שמן ( קנולה)
2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
המצרכים לציפוי:
1 ביצה
כרבע כוס שומשום
1-2 כפות פרג
מעט זעתר
אופן הכנת המתכון:
1.מניחים את הקמח בקערה עם השמרים היבשים ומערבבים.
2.מוסיפים שמן וביצים ומתחילים ללוש.
3.מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים את הלישה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.( אם הבצק יבש מדי, להוסיף מים. אם הבצק נוזלי מדי, להוסיף קמח).
4.לכסות את הבצק( במגבת או בניילון נצמד) ולהניח במקום חמים להתפחה.( כחצי שעה עד שעה).
5.מחלקים את הבצק לעשרה חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק עיגול.
6.כל כדור בצק מחלקים לשלושה חלקים שווים.
מכל חלק יוצרים רצועה ארוכה ודקה ( קוטר כסנטימטר).
7.מחברים כל שלוש רצועות בקצוות,
וקולעים מהם צמה.
מחברים את שלושת הקצוות גם בצד השני ומהדקים יפה.
8.מניחים הלחמניות בתבנית על גבי נייר אפייה. מושחים כל לחמניה בביצה טרופה.( בעזרת מברשת).