Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

החומרים הנדרשים מופיעים לצד אופן ההכנה בכל שלב.
לקערת המיקסר יש להכניס :
1 קג קמח מנופה
2 כפות גרגירי שמרים יבשים.
4 כפות סוכר.
להרכיב וו לישה
ולערבב קלות את החומרים היבשים.
להוסיף בהדרגה:
3/4 כוס(חד פעמית שתיה חמה) שמן זית.
3 כוסות מים פושרים.
כף מלח.

ללוש את הבצק עד איחוד ורק אז להגביר מהירות ללישה רצופה למשך 8 -10 דקות

בתום הלישה, להוריד את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, לגלגל את הבצק בשמנוניות הקערה.
לא ללוש עוד!
לכסות בניילון נצמד ובמגבת עד תפיחה מלאה.

בצק זה מתאים למגוון מאפים.
הפעם הכנתי שתי תבניות של לחמניות שום .
כדררתי את הבצק ל-18 כדורים בגודל שווה .
הנחתי כל תשעה כדורים להתפחה בתבנית עגולה, ריססתי מעליהם שמן זית לימוני וזילפתי חמאה מומסת עם מעט פטרוזילה ושום.
אפשר להוסיף סומסום, קצח וכו.
להתפיח עד הכפלת נפח ולאפות בחום 180 מעלות עד התייצבות והשחמה קלה.

עוד ניתן להכין מכמות בצק של 1 קג כ-20 פלוטים/בייגלה.
משומנים בשמן זית לימוני, מגולגלים בתוך זרעי צ'יה, זרעי חמניה, סומסום וזרעי דלעת.
להניח להתפחה בתבנית ולאפות על 180 מעלות.

כמו כן ניתן להכין מאותה כמות בצק 5 "לחמי קופים".
אופן ההכנה, הנחת כדורי בצק בגודל כדור פינג פונג משומנים בחמאה ושמן זית בתבנית אינגליש.
להתפיח ולאפות בחום 180 מעלות עד התייצבות והשחמה קלה.

כל הזכויות על המתכון שמורים למרים ששי, קייטרינג "מאכלה" שדרות.
נשמח לראותכם מתנסים ונהנים, שתפו אותנו.

מתכוןמתכון

לחם שום, פלוטים/בייגלה ממולא זיתים וגבינה, לחם קופים, פרנה ועוד_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

44 מתכונים