Share with:


פרווה

אופן הכנה

אחד מהקינוחים חטיפים הכי מושחתים שהיו בסדנא
שילוב של באונטי, אגוזי וטורטית של פעם
רשמתי מתכון פרווה,
למעוניינות במתכון המקורי, להשתמש בחמאה בשמנת 38% ובשוקולד חלב וולרונה הכי טעים.

💖לבסיס החטיף:
200 גרם שוקולד
200 גרם מחמאה
2 כפות מחית פרלינה
2 כפות קוקוס קלוי
כוס אחת מעורבבת של : אגוזי פרלינה קלויים קצוצים גס, אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס.
( להשאיר 3 כפות לציפוי)
3 ביצים M
כוס סוכר (אפשר להוסיף עוד 2 כפות למי שאוהבת מתוק)
כוס קמח ועוד 3 כפות שטוחות
חצי כפית א. אפיה.
קורט רבע כפית סודה לשתייה.

💖לשיכבת הטופי קרמל
כוס סוכר
רבע כוס שמנת צימחית
30 גרם מחמאה

💖לציפוי השוקולד
300 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן – למי שיש חמאת קקאו להמיס 30 גרם

אופן ההכנה:
ממיסים את המחמאה והשוקולד ביחד
במיקרוגל בפולסים של 30 שניות
מוסיפים סוכר קוקוס ומחית פרלינה ומערבבים.
ניתן לזה להתקרר כמה דקות, ונוסיף את הביצים אחת אחת, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים מוסיפים פיצוחים ומערבבים טוב עד שהתעורבת אחידה וסמיכה.
יוצקים רק 2/3 מהגובה לתבנית שקעים,
כל תבנית שיש תתאים, אפשר עיגולים מרובעים או כל צורה זמינה שיש בבית.
אופים 160 מעלות
בערך 25-30 דק' תלוי בגודל.
מחכים שזה יתקרר מעט , מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת.

טופי קרמל
מכינים קרמל מהסוכר, מבשלים בסיר עד לקבלת צבע עינברי מחממים את השמנת ויוצקים על הקרמל תוך כדי עירבוב ממשיכים לבשל עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים
מסירים מהאש ומוסיפים את המחמאה, מערבבים לאיחוד ומצננים מעט.
למי שלא מעוניינת.להתעסק עם קרמל, יש מליות מוכנות.

חותכים את העוגיה לרוחב, מניחים חצי בתבנית יוצקים מעל טופי קרמל, ומחזירים את החצי השני , כמו סנדוויץ.
מכניסים שוב למקפיא לכמה דקות עד שהציפוי מוכן . להתייצבות.
ממיסים את השוקולד מוסיפים שמן ואת ההפיצוחים הקלויים מערבבים וטובלים את החטיף הקפואים בשוקולד ומניחים על רשת ומכניסים להתייצבות.