Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מצרכים –
1 קילו זיתים סורים גדולים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית כורכום
3 עגבניות – מגורדות
6 שיני שום
1 פלפל אדום מתוק – חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף – חתוך לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מלח
2 כפות גדושות לימון כבוש
1 כוס מים

אופן ההכנה –
מוצאים את החרצנים של הזיתים "דופקים" אותם בעזרת כוס / או בעזרת מכשיר מיוחד , מעבירים לסיר עם מים 1/2 כפית סוכר ו 1/2 כפית כורכום מבשלים 10 דקות, שוטפים ומסננים .
בסיר מחממים שמן זית שמים את השום והפלפלים לדקה מוסיפים את הזיתים והתבלינים מערבבים דקה שתיים להוסיף את העגבניות , הלימון כבוש והמים לערבב ולבשל 15 – 20 דקות ( * לשים לב שלא יתבשלו מדי ).

 

 

זיתים סורים מבושלים בלימון כבוש פיקנטי בנוסח מרוקאי
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים