Share with:


צמחוני פרווה בשרי

אופן הכנה

הבצק [מתאים גם למלית בשרית]

1/2 קילו קמח רגיל מנופה
תפו"א גדול או 2 בינוניים מעוכים דרך מיסננת (אין גושים)
2 ביצים גדולות
כ-1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים (ממיי הבישול של תפו"א)
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת, אפשר לאחסן בקופסא עם מכסה.

המלית:
3-4 תפו"א מבושלים בקליפתם – לקלוף וליצור פירה אחיד
ללא גבשושיות.

להוסיף:
מלח, פלפל שחור
2-3 בצלים גדולים קצוצים – להזהיב לגוון יפה, מחצית להוסיף לפירה כולל חלק מהשמן.

אופן ההכנה:
לרדד בצק דק, ולקרוץ עיגולים, למלא כפית בכל עיגול ולסגור לחצי עיגול תוך כדי הדבקה של הקצוות, אם לא נידבק טוב אפשר למרוח בקצוות מעט חלבון.
+אני ממלאה מגש מקומח ומקפיאה לכמה שעות ואז מכניסה לשקית – הם כבר לא דביקים נכון…? ועושה זאת הרבה לפני שצריכה אותה, כך מוכנים בהקפאה.
לבישולם:

בסיר רחב ועמוק, כדי מחציתו מים רותחים עם כף מלח גס,
מכניסים פנימה כמה כיסונים ממולאים [לא הרבה שלא יהיו צפופים, עלולים להידבק] מבשלים כ-10-15 דקות או עד שהם צפים, מסננים בכף מחוררת ומכניסים למחבת עם מחצית הבצל המטוגן הנותר ומערבבים, מוסיפים לבצל המטוגן מל"פ….ונהנים…להגיש חם, ואפשר לטגן אותם.
תהנו…
מל"פ = מלח ופלפל

וורניקס של אמא בוצי_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים