Share with:


צמחוני

אופן הכנה

 

אפשר סלמון, טונה , לברק, גמבור, דניס, פרידה, אמנון, לוקוס. אנטייאס, בורי ועוד…..

רכיבי המתכון:
1 קילו דג חתוך לחלקים
1 כף מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
כף אבקת פפריקה אדומה
רבע כוס שמן
רבע כפית כורכום
4 פלפלים אדומים יבשים קטנים לאוהבי החריף…אפשרי להוסיף אחד או שני פלפלים ירוקים
1 גמבה אדומה גמבה ירוקה
1 גזר חתוך לקוביות או לרצועות דקות
1לימון כבוש.
2 גזרים חתוכים לרצועות
6 שיני שום קלופות
חבילת כוסברה קצוצה
1וחצי כוסות מים
לתוספת גרגירי חומוס שעבר בישול

אופן ההכנה:
1. שוטפים את הדג וחותכים למנות.
2. מכנסים את הדג לקערה עם מים ולימון להוצאת הטעם המלוח.
3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הפלפל האדום, השמן והכורכום חצי חבילה כוסברה טובלים את נתחי הדג בתערובת.
4. בתחתית סיר רחב שמים את שיני השום השלמות הגזר, הלימון הכבוש ואת הפלפלים,……..אפשרי להוסיף את החומוס לאחר שבושל , ומסדרים עליהם בנוחות את נתחי הדג.
5. מפזרים על נתחי הדג הכוסברה הקצוצה , ומוסיפים את המים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, מכוסה, 30 דקות

*** אפשר להוסיף פולים לדג, וגם סלרי

דג מרוקאי בסגנון השף מיכה כלפה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים