Share with:


פרווה

אופן הכנה

5 ביצים גדולות לארג'
1 אב' אפיה
600-700 גר קמח .תלוי בספיגת הקמח .(לי נכנס 600)
קורנפלור לפידור השולחן עבודה וגם לבצק לרידוד (לא להשתמש בקמח לרידוד )

סירופ
700 גר' סוכר
1 ליטר מים
מיץ מלימון בינוני
בסיר סוכר+ מים: לבשל.להבה בינונית גבוהה .= 10-15 דק' ואז להוסיף את הלימון ..לערבב לבשל עד שהסירופ נהיה מעט סמיך לא יותר מידי : וזה שיהיה נח לטבול את הדבלות
הבצק :
בקערה לטרוף את הביצים עם מזלג או מטרפה ידנית :לא לעשות קצף: להוסיף לביצים אב' אפיה .לערבב טוב שלא יהיו גושים של האפיה ..לשפוך ביצים לקערת המיקסר ותוך כדי הפעלה להתחיל להוסיף בהדרגה את הקמח .עד למרקם רצוי :הבצק מאד דומה לבצק פסטה ..נעים לעבודה ולא דביק . אם הבצק דביק להוסיף עם כף מעט קמח ..לחתוך ל- 7-8 חלקים את הבצק .עובדים עם חלק אחד השאר מכוסה עם מגבת מטבח .מכל חלק לעשות רצועה ארוכה ולרדד במכונת פסטה (אפשר במערוך אבל עבודה יותר קשה ) הרידוד על שולחן מרופד קלות .בקורנפלור .לרדד עד שהור דק. דק .עד שקוף .אם עובדים במכונת פסטה להתחיל מס'1 וכל םעם לעלות שלב .(אני אחרי כל השלבים גם רידדתי במערוך רציתי דק .ושקוף ) .מהרצועות לחתוך לאורך 30-40 סמ' אורך והרוחב 6-7 סמ' .בינתיים לחמם במחבת .שמן חצי עמוק .לבדוק עם חתיכת בצק אם חם אבל לא מידי . .להשחיל בקצה הרצועה מזלג גדול או מקל מיוחד . להכניס לשמן להתחיל לסובב מיסביב חעצמו עד שכל הרצועה בשמן מטגנת .בסוף הרצועה להצמיד לדפנות הסיר כדי שלא יפתח לא לשרוף לטגן בעדינות.להוציא.למסננת עד כאן הדבלה : שלב זה אפשר להכין שבוע מראש : לשמור בקופסא אטומה וגם שקית פשוט לאטום .כשרוצים להגיש טובלים עוגיות הדבלה בסירופ לסובב שכל העוגיה תהיה בסירופ .: אפשר לפזר לקישוט סוכריות ציבעוניות / או שומשום .

בהצלחה 💜💜 *לאה בוארון

דבלה_מתכון של לאה בוארון
לאה בוארוןספר המתכונים של
מתכון של

לאה בוארון

50 מתכונים