Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים :
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
5 ביצים
400 גרם נטורינה/ חמאה /מרגרינה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
גרדה מלימון שלם
1 כוס מים פושרים

במיקסר עם וו לישה מערבבים את היבשים מוסיפים את הביצים, הנטורינה , תמצית וניל ,גרדה מלימון ומים לשים הכל יחד 7 דקות על מהירות נמוכה לבצק אחיד ולהכניס למקרר ל24 שעות .

מלית :
3 גבינה לבנה 9%
2 אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קמח
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
מעט צימוקים ( למי שאוהב )

* לערבב הכל יחד לתערובת אחידה

סירופ :
חצי כוס מים 3/4 כוס סוכר
להמיס על האש ולבסוף להוסיף מעט מיץ מלימון

מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 2-3 ס"מ לחתוך את הבצק לאורך ולאחר מכן לרוחב כך שיצאו מרובעים בגודל 12×12 ,למלא באמצע כל ריבוע מתערובת הגבינה לקחת 2 צדדים לסגור לקחת את הצדדים הנותרים ולסגור .
להניח את הגביניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה
להתפיח כעשר דקות , להבריש בביצה ולהכניס לתנור, לאפות בחום של 180 מעלות כ 15 – 18 דקות עד להשחמה קלה , כשיוצא מהתנור להבריש ישר בסירופ .

גביניות
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים