Share with:


חלבי

אופן הכנה

חבילת עלי פילו (14 עלים)
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
500 גרם אגוזים: פסטוקים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן, שקדים, לוז או תערובת שלהם
כף קינמון
50 גרם (4 כפות) סוכר חום
כפית גרידת לימון

לסירופ סוכר:
כוס סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל טבעי או גרגירים מחצי מקל וניל

מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזה
מכינים את המלית: קוצצים את האגוזים, מוסיפים את הקינמון והסוכר החום ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים אחד מעלי הפילו על משטח נקי, ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת. פורסים עליו עלה נוסף, ומברישים גם אותו בחמאה.
מסדרים בקצה העלה, לאורכו, 3-4 כפות מהמלית, ומגלגלים תוך כדי הידוק לרולדה ארוכה.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומורחים אותו בחמאה. מניחים את הגליל, וממשיכים ליצור גלילים כאלה מכל הבצק (בסך הכל שבעה). כשכולם מסודרים בתבנית, מברישים אותם בחמאה.
בעזרת סכין חדה מבצעים חתכים עמוקים אלכסוניים בכל גליל, ברווחים של 3 ס"מ. אופים 25-30 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה.
בזמן שהבקלאווה בתנור, מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר את הסוכר עם המים, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את מיץ הלימון והווניל ומבשלים על אש קטנה 5 דקות נוספות.
כאשר הבקלאווה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את סירופ הסוכר. מצננים לחלוטין, ומאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

מתכוןמתכון

בקלאווה פשוטה שגם אתם יכולים להכין_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים