Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
1 חב' בצק עלים
1 ביצה למריחה
אבקת סוכר לבזיקה על המאפה וקרם פטיסייר

הכנה :
למילוי קרם פטיסייר:
פינג'ן מלא בחלב לא עד הסוף או בסיר חלבי (חצי ליטר חלב)
חצי כוס סוכר
3 כפות קרונפלור
1 מקל וניל רצוי ומומלץ אך לא חייב
1 אינסטנט פודינג וניל

הכנת קרם הפטיסייר:
שמים בסיר חצי ליטר חלב עם מקל וניל ומבשלים עד שמבעבע בכוס שמים את הסוכר והקורנפלור מכסים בחלב מערבבים היטב היטב שלא יהיו גושים של הקורנפלור ברגע שהחלב רותח שופכים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים טוב טוב כאשר זה מתחיל לבעבע מכבים את הגז ומוסיפים את האינסטנט פודינג מערבבים היטב מצננים מעט מכסים עם ניילון ניצמד את הקרם מעל ומכניסים למקרר עד השימוש בהצלחה אופן הכנת המאפה עצמו: לוקחים בצק עלים מרדדים על משטח מקומח לוקחים את הקרם פטיסייר שהכנו מבעוד מועד מכניסים לשקית זילוף ללא צנטר מזלפים לאורך הבצק סוגרים על הקרם פעמיים את הבצק חותכים עם סכין ומחלקים את הגלילה ל2-3 חתיכות שמים על נייר אפייה מושחים ביצה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות

בצק עלים במילוי קרם פטיסייר
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים