Share with:


חלבי

אופן הכנה

בצרפת זה ה "קרם" לפחזניות ,
הוא מעודן, הוא קטיפתי, והוא ממכר ,
תנסו ותראו…

חומרים 10-12 פחזניות:

1/2 כוס +כף (130 גרם) חלב
1/2 כוס +כף (130 גרם) מים
120 גרם חמאה
1/4 כף (5 גרם) מלח
כף (20 גרם) סוכר
1/4 1 כוסות (170 גרם) קמח
3 (200 גרם) ביצים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את החלב, המים, החמאה, המלח, והסוכר לסיר ומביאים לרתיחה.

2. מרגע שהנוזלים רתחו מוסיפים את כל כמות הקמח בבת אחת ומערבבים היטב כדי למנוע היווצרות גושי קמח.
בהתחלה המסה מימית ולאט לאט מתחיל להיווצר בצק. הקמח צריך לספוג את כל הנוזלים והחמאה.

מבשלים את המסה כ-4-5 דקות על אש קטנה על מנת לייבש אותה.

3. בשלב זה מעבירים את מסת הפחזניות (ללא הביצים) למיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.

4. כאשר מסת הבצק התקררה מעט (כ- 60 מעלות) וקערת המיקסר כבר אינה רותחת, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה בהדרגתיות.

מזלפים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 עד שהפחזניות מוכנות (תחתית הפחזניות שטוחה ) – כ 30 דקות

קרם מוסלין -שמנת
2 כוסות חלב (480 מ"ל)
4 חלמון ביצה
1 כוס + 1 כף סוכר (80 גרם)
¼ כוס קמח (30 גרם)
½ כוס קמח תירס (30 גרם)
2 כפיות תמצית וניל טהורה
קמצוץ מלח
1/2 כוס חמאה (75 גרם)
1/2 כוס חמאה, לריכוך(75 גרם)

הוראות
חצי מכמות החלב על חום נמוך בסיר
חלמון ביצה חלמונים וסוכר לטרוף בקערה עם תמצית הווניל

קמח+קמח תירס + מלח בקערה נוספת

מביאים את החלב לרתיחה, ואז מוסיפים אותו בהדרגה לתערובת הביצים, מוסיפים את יתרת החלב ומרתיחים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד להסמכה

מערבבים 1/2 כוס חמאה לתוך הקרם על אש כבויה תוך. כדי טריפה מהירה עד לקבלת קרם חלק

מקררים לטמפרטורה של 40 מעלות ומוסיפים את כמות החמאה השנייה , טורפים שוב עד להמסת החמאה וקבלת קרם חלק ואחיד

פחזניות במילוי קרם שמנת-מוסלין ווניל
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים