Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
1 ק"ג קמח
חצי כפית מלח
5 כפות סוכר
2 כפות שטוחות שמרים
1 מחמאה שלמה
4 ביצים שלמות
2 סוכר וניל
2 כפות ברנדי
2 ורבע כוסות מים פושרים

לפידור הסופגנייה: אבקת סוכר
למילוי הסופגנייה: ממרח נוטלה,ריבה,ממרח לוטוס,ריבת חלב,גנאג' שוקולד,סוכריות
לקישוט מעל כל אחד לפי טעמו האישי

 

ההכנה:
מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח והמלח ומערבלים קלות מוסיפים את הסוכר הסוכר הוניל והשמרים ומערבלים שוב
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהכל ניטמע תוך כדי עירבול מוסיפים את הברנדי מחלקים את המחמאה
לקוביות ומכניסים חתיכה חתיכה עד שהכל ניטמע מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ונעים
למגע לא דביק אם חסר קמח להוסיף רבע כוס עד שמגיעים למצב שהבצק נעים ורך. מכסים את הבצק בניילון ניצמד
ומתפיחים תפיחה ראשונה 15 דקות לאחר מכן מרטיבים מעט את הידיים ולשים היטב משמנים את הבצק
מלמטה ומלמעלה לא בלישה אלא בליטוף כולל הקערה ומכסים לתפיחה שוב ל20 דקות לאחר מכן מחלקים
את הבצק ל4 חלקים שווים מרדדים כל חלק וקורצים עיגולים לפי הגודל שאתם תיבחרו מקמחים סדין על שולחן
עבודה ומניחים את הבצק לתפיחה ל30 דקות נוספות מחממים שמן בסיר עמוק על אש גבוהה ולאחר מכן מעבירים
את הסיר ללהבה הבינונית על הגבוהה ומטגנים את הסופגניות לסופגניות אפויות זה אותו המתכון אותו הבצק פשוט
לקרוץ מהבצק כדורים בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג מרססים עם תרסיס שמן קנולה על תבנית מאפינס מניחים
את העיגולים שקרצנו מרססים מעל הבצק מעט ומניחים לתפיחה של 20 דקות ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות
לאחר מכן מפדרים באבקת סוכר וממלאים את הסופגניות בכל מילוי שתבחרו כמובן

סופגניות מטוגנות ואפויות
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים