Share with:


פרווה

אופן הכנה

ושתהיה לכם שנה סנתכ כדרה.
בצאת חג הפסח נוהגים יהודי עיראק לברך זה את זה בברכה נהדרת: "סנתכ ח'ד'רה" .
לוקחים ענפים של חיטה ירוקה שבחג הפסח עדיין לא הבשילה, וטופחים זה לזה על הכתף ומאחלים שתהיה שנה ירוקה, שנה מלבלבת.
אמא שלי היתה מכינה בצאת החג קמר עם סילאן.
אני זרמתי עם הבקשות כאן למופלטה.
הכנתי כמה סוגים, פחות אוהבת עם שמרים, רציתי לקבל מרקם דק דק דק, שמרים זה שמרים זה מנפח.

חצי קילו קמח
מלח
מערבבים יחד
מוסיפים
כפית וחצי סוכר
מערבלים במיקסר
מוסיפים בהדרגה
כוס וחצי מים פושרים
מערבלים כ 2 ד.
יוצרים כדורים טובלים במעט שמן מניחים במגש ומכסים כחצי שעה.
מחממים מחבת
מרדדים כדור בין 2 ניירות אפיה
אני השתמשתי עם מערוך של יהל
ליצור בתנועות השטחה צורת עיגול.
מניחים את המופלטה הראשונה על מחבת משומנת ועל אש נמוכה אופים,
מכינים מופלטה שנייה (השטחה)
הופכים את המופלטה הראשונה ועליה מניחים בראש הערמה את המופלטה השניה,
וכך הלאה הפיכה והנחה מופלטה חדשה.
יצאו לי 22 כדורים.
הכנתי ערימה של 11, עצרתי לטעום כי הרגשתי שאין לי סוכר ויש לי סחרחורת
🤣
ואז המשכתי עם כוחות מחודשים עוד 11 יח.
לפני שאשכח
חמאה למרוח כמובן ודבש זה נוטף ואם מחליטים לטייל איתה בבית , כן זה מלכלך, פשוט לאכול מעל הכיור כדי שמוניקה גלר שבך, לא תקרע אותך.
סרטון ותמונות בהמשך
פידבקים שיתופים ולייקים יתקבלו באהבה.
אז חברים יקרים, "סנתכם כ'ד'רה" שתהיה לכם שנה ירוקה של פריחה וצמיחה , לבלוב ושגשוג.
תעוד עליכם אלסנין בלכ'ייר!
שיחזור עליכם החג בכל שנה רק בטוב!

  1. ותבואו לבקר גם באינסטגרם
    https://www.instagram.com/netamulasofer_chocolatier/

לקבוצת המתכונים שלי : https://www.facebook.com/netachocolate4u