Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון :
חב ארטישוק של סנפרוסט ואו 10 תחתיות ארטישוק טריות שנוקו מעלים והושרו בלימון.
חצי ק״ג בשר בקר טחון ואו עוף טחון לפי בחירה .
1 חציל קלוי מקולף ומרוסק .
צרור עישבי תיבול קצוצים עם אחד בצל בסלייסר .
רבע כוס סודה מוגז .
( לעסיסיות הקציצות )

תבלינים :
חצי כפית פילפל שחור .
כפית כורכום
כפית ראס אל חנות
ואו תבלין קציצות .
רבע כפית קינמון
כף שמן זית
מעט מלח לפי טעם .
לערבב הכל בקערה
להשהות במקרר כשעה להתגבשות .
למלא את הארטישוקים במלית הבשר .

הכנת הרוטב ;
2 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לטבעות
עלי סלרי קצוצים .
מיץ מלימון 1 .
חצי כפית פילפל גרוס
כפית כורכום .
חצי כפית פילפל לבן
רבע כפית אגוז מוסקט
כף אבקת מרק פטריות .
(לא חובה ).
מלח לפי טעם .

הכנה :
לחמם את השמן להוסיף את טבעות הבצל להקפיץ מעט להוסיף את התבלינים ולערבב להוסיף את הסלרי ואת הכף מרק פטריות והמיץ לימון וחצי כוס מים חמים לערבב להביא לרתיחה לסדר את הארטישוק הממולא בסיר יפה מתוך הרוטב להרטיב מלמעלה את כל הארטישוקים עם הרוטב להביא לרתיחה ולהנמיך את האש וחג פעם לנער את הסיר שהרוטב יתמזג עם הממולאים .
לבדוק טעמים לשפר עם צריך ,( טיפ של אמא להוסיף כף סילאן ואו כפית סוכר לרוטב לאזן טעמים לא חובה )..

ארטישוק ממולא בבשר עם עשבי תיבול ברוטב לימוני
עליזה חסןספר המתכונים של
מתכון של

עליזה חסן

52 מתכונים