Share with:


בשרי

אופן הכנה

בשר ראש.
מי שלא אוהב גידים וחבלל, אפשר לוותר.
מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס

החומרים:
1קילו בשר ראש בקר חתוך לקוביות
חצי קילו גידים שעברו בישול של שעה עד ריכוך( לחתוך לקוביות קטנות )
4 בצלים לבנים חתוכים גס
8 שיני שום חתוכות גס
4 עגבניות חתוכות גס
1 כף פפריקה מתוקה
4 עלי דפנה
2 כף רסק עגבניות
1 כף מרק בשר
2 גזרים חתוכים לקוביות
צרור כוסברה
3 גבעולי סלרי קצוצים
½1 ליטר מהנוזל בו בושל הבשר אחרי שהנוזל עבר סינון.
2 פלפל אדום יבש
כף כמון
מלח פלפל
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ( שעברו ריכוך)

אופן ההכנה:
1. להרתיח את בשר הראש, ולאחר בישול של שעה נצנן את הבשר ונחתוך לקוביות (לסנן ולשמור את נוזל המים שהבשר התבשל בו).
2. בסיר גדול נטגן את הבצל להזהבה ואת השום, קוביות הגזר , הסלרי וקוביות העגבניה.
3.מוסיפים את בשר הראש החתוך לקוביות של 1X1 , ואת הגידים החתוכים לקוביות גם.
4. מוספים את שאר המרכיבים וגם 1.1/2 ליטר מהנוזל שבושל בו הבשר,( הנוזל צריך לכסות את התבשיל במעט)
5. מבשלים כשעתיים , ובשעה השניה מכנסים את החומוס והכוסברה, מוסיפים עוד מהנוזל של הבשר במידה ויש צורך.

תבשיל בשר ראש וגידים וגרגרי חומוס_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים