Share with:


פרווה

אופן הכנה

 

כמה זכרונות וכמה טעמים אין על האוכל מבית אמא או אבא

מצרכים:
4 עגבניות גדולות מקולפות קצוצות.
2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 שקית לקט אפונה וגזר
1 גבעול סלרי קצוץ
2 בצלים חתוכים לקוביות.
2 רסק עגבניות קטן
6 שיני שום פרוסות
ביצים כמה שרוצים
1.5 כוסות מים ( אם צריך מוסיפים)
2 פלפל ירוק חריף למי שאוהב חריף
מעט כוסברה

תבלינים:
כף מרק עוף
כפית כמון
כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית שמנה של פפריקה מרוקאית בשמן

אופן ההכנה:
1. את הבצל מטגנים עד להזהבה
2. לאחר שהבצל זהוב מוספיו הכורכום מטגנים מעט ואז את כל שאר החומרים חוץ מהאפונה והגזר ומטגנים כ- 2 דקות .
3. אל הסיר נוסיף את המים ונגיע לרתיחה ומיד נוריד לאש קטנה ונבשל עד שהכול רך ( מדי פעם לערבב!!!! ).
4. נוסיף את האפונה והגזר ונתקן את הטעמים אם צריך נוסיף מים או מלח ופלפל.
5. לתך מחבת נוסיף את הביצים ומכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה עד לרמה שאתם אוהבים את הביצים ומגישים עם כוסברה מעל לשולחן עם לחם טוב.
הערה:
רצוי וטעים מאוד להוסיף כדורי בשר קטנים או עיגולי נקניקיות עם הביצים ביחד לרוטב

תבשיל אפונה וגזר עם ביצים מהמטבח המרוקאי_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים