חומרים למילוי
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול מגורד ומושרה במעט מלח למשך חצי שעה ,ולסחוט
עלי כרפס + עלי פטרוזיליה קצוץ -כמות נדיבה
קמצוץ כורכום, א. מרק עוף, פלפל שחור
מערבבים הכל יחד משהים בצד לקבל כל הטעמים .
בינתיים בקערה קטנה שמים 1 כוס (חד פעמית למים קרים) סולת , חצי כפית מלח, כ- 1/2
כוס חד פעמי מים ,את המים בהדרגה מערבבים יחד עד לקבלת בצק גמיש ומעט דליל
ומשהים בצד עד לספיגת יתר הנוזלים, בודקים שזה רך ולא קשה במידה ויש צורך מוסיפים
מעט מים.
אופן הכנת הקובות
לפרוס על מגש ניילון
למתקשים
הפשוט והקל ביותר , ליצור כדורי בשר בהתאם לגודל הרצוי ולהניח על הניילון ולהכניס
לפריזר כדי שיתקשו מעט .
לאלו שלא מתקשים
להרטיב את שתי כפות הידיים לקחת מעט מבצק הסולת לשטח על אמצע כף יד
שיהיה בעובי של עד 2 מ"מ לשים באמצע את הכדור בשר ולהתחיל לסגור מסביב, להניח
בצד וכך ליצור את כל יתר הכדורים.
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי