Share with:


בשרי

אופן הכנה

מנחה רב תחומית , מאמנת ומלווה לצמיחה והתפתחות אישית.לחשיבה חיובית, איכות חיים ואושר, יוצרת קוד האושר ושיטת ש.מ.ח.ה‏ ב-‏מנהלת סדנאות חיים ואושר‏ 052-6645388

( מנסה לשמר את המסורת העיראקית של אמי ז"ל)
רשימת מצרכים למעטפת הבצק:

1/2 קילו בורגול
1 כוס סולת
1/2 כוס קמח
קורט מלח
מים ( להשריית הבורגול)
רשימת המצרכים למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
3-4 בצלים קצוצים
כף בהראט לבישול
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אפשר להוסיף לפי טעם: צנוברים, צמוקים או שקדים קצוצים או
מספר ענפי פטרוזיליה קצוצים.
מעט שמן לטיגון.
מצרכים למרק הבישול:
סיר גדול מלא מים
2-3 כפיות כורכום
קורט מלח.
אופן ההכנה:
1. להשרות את הבורגול בקערה בכמות מים שיכסו אותו כחצי שעה עד שעה עד לספיגת המים.
2. להעביר למסננת ולסחוט ידנית בכמויות קטנות את שאריות המים.
3. להוסיף לבורגול את הסולת, הקמח והמלח וללוש היטב עד לקבלת תערובת גמישה (לא נוקשה ולא רכה מדי)
4. לטגן את הבצל הקצוץ במחבת, כשמתחיל להזהיב , להוסיף את הבשר, הבהראט, מלח ופלפל שחור עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
5. (רצוי לפורר את התערובת עם כף עץ תוך כדי טיגון)
6. לקראת סיום להוסיף את התוספת הרצויה(צנוברים, צימוקים, שקדים או פטרוזיליה).
7. ליצור מהבצק עיגולים בקוטר של כשניים וחצי, שלושה ס"מ.
8. להחזיק כל כדור ביד שמאל וביד ימין ליצור בתנועה סיבובית גומה..
9. להכניס אל הגומה בערך כפית מתערובת המילוי ולסגור לכדור יפה
10. לשטח את הכדור בעזרת שתי הידיים(כמחיאת כף).
11. להרתיח את המים שבסיר, להוסיף כורכום ומלח.
12. להכניס בכל פעם כחמש, שש קובות לבישול. כאשר הקובות עולות למעלה אפשר להוציא אותן בעזרת מצקת מחוררת.
13. להניח בצלחת לקירור במרווחים אחד מהשנייה למניעת הדבקות.
14. אפשר לטגן את הקובות לאחר הבישול, להוספת צבע וטעם.(למי שאוהב)
15. בתיאבון:)🙏⚘
אוצרה ברזלי

קובה בורגול_מתכון של אוצרה ברזלי
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

6 מתכונים