Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
לקובה אורז
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
מלח
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
300 ג"ר חזה עוף טחון
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כוס פיתרוזיליה

למילוי בשר:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן
500 ג"ר בשר מ"ס 2 חתוך לקוביות
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה
מכינים את מילוי הבשר
מחממים שמן במחבת רחבה, קוצצים את הבצל ומכניסים לטיגון עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים למחבת תבלינים ומערבבים עם הבצל.
מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים.
מסירים מהאש ומצננים את מילוי הבשר לחלוטין.
מכינים את מעטפת הקובה
בסיר גדול מטגנים את האורז עם 3 כפות שמן במשך 2-3 דקות.
מוסיפים מים רותחים ומלח ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 20-25 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והאורז מוכן.
פותחים את המכסה, מערבבים היטב את האורז ומעבירים לקערה לצינון בטמפ' החדר.
מוסיפים לקערת האורז את הירק הקצוץ, התבלינים, הביצה ואת חזה העוף הטחון ומערבבים היטב.
מתחילים להוסיף לקערת האורז את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה טובה. בצק האורז צריך להגיע למרקם נוח ורק מעט דביק.

הרכבה וטיגון הקובות
עובדים עם ידיים רטובות.
מבצק האורז יוצרים כדורים קטנים. כל כדור משטחים עם הידיים, ממלאים בכפית ממילוי הבשר וסוגרים שוב לכדור, מועכים מעט ליצירת הצורה של הקובה.
מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את הקובות עד להזהבה משני הצדדים

קובה אורז ובשר
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

129 מתכונים