Share with:


בשרי

אופן הכנה

של חביבה מזרחי ז"ל שכנתי מיעבץ בת"א
2 – חביבה מזרחי ז"ל הקובה החדש כולל הטיפ
המעטפת – מתכון לכ-30 כופתאות .
3 כוסות סולת כוס בורגול דק
כפית מלח
שלוק שמן קנולה מעטפת נוספת – בצק רך לקובה אדומה של נדיה נפתלי 2 כוסות דרישה (בורגול דק) שוטפים היטב מכסים במים (רצוי פושרים) משהים כשעה או עד שהמים נספגים – מסננים עד לניקוז הנוזלים וסוחטים מעט, מוסיפים: מלח + 1.5 כוסות סולת מעבדים לבצק אם יבש מוסיפים: מעט מים, משהים את הבצק למנוחה.
2-3 כוסות מי בישול אדומים מהסיר [או מים פושרים], פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.

למילוי (לכמות יותר גדולה (
1/2ק”ג בשר בקר טחון+ מעט שמן לטיגון + כף שומן כבש.
בצל בינוני קצוץ + חתיכת פרסה קצוצה – להזהיב יחד
2-3 ענפי סלרי אמריקאי כולל העלים – קצוצים
מלח, פלפל שחור, מעט אב' פלפל אנגלי, מעט אב' מרק בצל.
(טיפ נהדר – טובלים את האצבע בשמן כך שהבצק נפתח טוב יותר.)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי מעטפת הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה, עד קבלת בצק אלסטי וגמיש, במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף מעט מים פושרים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד
הכנת המילוי: מטגנים קלות את הבצל, בשלה זה אני מוסיפה כפית סוכר דמררה לקירמול, מוסיפים את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים וקטנים ככל שניתן .
מתבלים במלח פלפל, פלפל אנגלי ומסירים מהאש (אפשר להוסיף חופן צנוברים קלויים) .
מצננים ומוסיפים את ענפי הסלרי האמריקאי כולל העלים – קצוצים דק.
במידה ויש נוזלים מהבשר מסננים מעט
שלב הכנת הקובה: יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם הבשר נסגור בצביטה קלה ונרטיב מעט את מקום הסגירה(להדבקה) נגלגל תחילה ללא שמן ורק אחרי שמקום הסגירה מודבק היטב נשמן מעט את היד ונגלגל שוב לקבלת כדור עגול, כמו בתמונה.

לא להתייאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר, לאט לאט בא הניסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך ומשאירים חלק למרק של היום.
מרק קובה אדום בצל גדול קצוץ – להזהיב. .
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח] – אפשר גם גידים
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגוררים בפומפייה גסה טיפ חדש – סלק גדול חתוך לקוביות, וטחון בבלדר עם כוס מים
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה – אפשר לחתוך לפרוסות.
2-3 כפות גדושות רסק עגבניות 2 עגבניות טריות – מגוררות גס.
2 ליטר מים או כדי 3/4 הסיר.
1-2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מעט פלפל אנגלי
מיץ מ-2 לימונים גדולים לפחות או מלח לימון .
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ..(בשלב זה צריך לטעום ולשפר טעמים חמוץ-מתוק) – מעט שמן לטיגון
חתיכות דלעת – מוסיפים לקראת הסוף, הדלעת מתבשלת מהר, ונוטה להתפורר.
אופן הכנת המרק:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הסלק והגזר מוסיפים רסק עגבניות, ועגבניות מרוסקות, מוסיפים את המים ומבשלים כ-30 דקות או עד שהסלק רך ואז מוסיפים את חתיכות הדלעת. .
מוסיפים אבקת המרק ומערבבים.
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה .
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפ. שחור ובמעט פלפל אנגלי
מבשלים את הקובה בתוך המרק כ-40 דקות ומגישים עם אורז לבן או קוסקוס..תהנו

קובה אדומה_מתכון של גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

74 מתכונים