Share with:


בשרי

אופן הכנה

פרגיות וקבאבים על מצע ירקות של גילוש

בתבנית מניחים בצל גדול קצוץ גס
2-3 גזרים, חצאי פרוסות
1-2 בטטות קלופות ופרוסות עבה
1-2 פלפלים אדומים – חתוכים גס
פלפל חריף טרי – פרוס
פרחי כרובית/ברוקולי
6-7 שיני שום מעוכות ופרוסות
3 עגבניות אדומות (לא קשות) קצוצות
7-8 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחצויים לאורכם (רצוי עם קליפה אדומה)
*מסדרים את כל הירקות בצורה יפה ומתבלים באופן חופשי: מעט מלח גס, פלפל שחור, מעט פפריקה (אפשר גם מעט חריפה), מעט אב' גריל עוף, מעט בהרט, מרק עוף, מרק בצל בנדיבות, מעל הכל שמן זית (כ-חצי כוס)
מכניסים לתנור חם ב-200 מעלות לחצי שעה בערך, או עד שהירקות הקשים כמעט רכים. מוציאים ומסדרים בחצי תבנית קבאבים ובחצי השני פרגיות מתובלות.

קבאבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
בצל גדול – קצוץ ומוזהב במעט שמן ובמעט שומן כבש קצוץ
2-3 שיני שום כתוש
גזר מגורר דק
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
ביצה
3-4 כפות פירורי לחם
2-3 עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים דק

תיבול:

פלפל, מלח, פפריקה, כורכום, בהרט מעט, 1/2 כפית אב' סודה לשתיה(לא לוותר)

*מערבבים היטב, ומשהים למנוחה שעה או יותר (אצלי המסה נחה במשך לילה)מקבאבים ומניחים בין הירקות.

פרגיות:
לוקחת כל נתח וחותכת באמצע לשני חצאים

מכינה בלילת מישרה:
1/4 כוס שמן זית
מעט טריאקי
רוטב סויה
פלפל, מעט מאוד מלח, פפריקה, גריל עוף, כורכום *מערבבים היטב, ומשהים למנוחה שעה או יותר

פרגיות וקבבים על מצע ירקות
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

55 מתכונים