Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

1 קילו גרגירי חומוס הדס (הזן הקטן יותר) שהושרו במשך לילה
1 בצל גדול קלוף
5 שיני שום קלופות
1/3 כוס קמח לבן מנופה
½ שקית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף מלח
½ כפית כמון
3 כפות פטרוזיליה מיובשת
2 כפות כוסברה מיובשת
½ כוס מים קרים

מסננים את החומוס ממי ההשריה, שוטפים אותו היטב ובוררים את החומוס המושרה מגרגירים פגומים.

  1. טוחנים במטחנת בשר את החומוס יחד עם הבצל ושיני השום לתוך קערה גדולה ונוחה לעבודה.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתיה, המלח, הכמון, הפטרוזיליה המיובשת והכוסברה המיובשת.
  3. מערבבים את תערובת הקמח והתבלינים יחד עם תערובת החומוס הטחון לכדי עיסה.
  4. מוסיפים מים אל עיסת הפלאפל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. עוצרים כאשר לחיצה של חופן עיסה ביד מתחיל להגיר מים.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים אותה למקרר לשעה לפחות.
  6. מניחים בסיר טיגון שמן בגובה 5 ס"מ, ומחממים אותו לאחר מספר דקות, מכניסים ידית של כף עץ לשמן החם, אם מצטברות בועות שמן בצפיפות סביב הידית, סימן שהשמן חם מספיק.
  7. יוצרים בעזרת כף פלאפל כדורים מהעיסה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה.
מתכוןמתכון

פלאפל_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

50 מתכונים