Share with:


פרווה

אופן הכנה

פיתה אלופה ושמנה יש

לרכיבים
250- גרם קמח מלא עם כף מחוקה שמרים יבשים
800 גרם קמח שמרים של אוסם
2.1/2 כוסות מים פושרים ל-3 כוסות /מעט יותר
תלוי בספיחת הקמח ;;/ כוס חד פעמי חמה
מלח
מעט אניס יאמי
2 כפות סוכר
להכנה
מעבירים למיקסר וו לישה מערבבים את הקמחים סוכר ואחר המלח ומערבבים מספר דקות. מוסיפים מים הבצק דביק משמנים אותו ומתפיחים שעה (אני הפעלתי תנור ל-50 מעלות וכיסיתי את הקערה תפח במהירות) מורידים אוויר ומחלקים ל-13- 12 כדורים ומניחים בתבנית מרופדת. שוב הכנסתי לתנור החם כ-10 דקות. משטיחים הבצק כשהם בתבנית לא מלכלכים עוד כלים ותבניות. מאד נעים שמנציק וכייף לעבוד איתו. יוצרת דיסקית בידיים. ושוב מתפיחה כ-1/4 שעה תופחים במהירות. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפיה טובה
הערה ולבסוף לכסה במגבת מטבח. ולשתף אל תתקמצנו חחח
הפיתה לבסוף היא רכה

פיתה
ג'וליאנה רומני חכמוןספר המתכונים של
מתכון של

ג'וליאנה רומני חכמון

59 מתכונים