Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לפחזניות :
100 גרם חמאה או מחמאה
חצי כפית מלח
כוס מים 240 מל'
4 ביצים לארג'
כף סוכר
חצי כפית סוכר ווניל או מעט תמצית.
2 כוסות קמח

לשכבת הקראסט:
100 גרם חמאה או מחמאה
100 גרם קמח
100 גרם סוכר.
מקציפים חמאה וסוכר,עד לקבלת קרם חלק ובהיר
מוסיפים את הקמח, מתקבל בצק רך,
מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי 1 ס"מ ומקפיאים

אופן הכנה:
מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר,ווניל ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש ומוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת המיקסר, מחכים עד שהוא יתקרר לחלוטין.
כשהבצק קר, מתחילים להוסיף את הביצים.
בשלב ראשון מוסיפים בבת אחת 3 ביצים טרופות קלות.
מערבלים במהירות גבוהה, ואת הביצה הרבעית טורפים ומוסיפים בכל פעם קצת.
העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי.
דביקה ובהירה.
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ויוצקים פחזניות קטנות.
מוציאים את הקראסט מההקפאה, קורצים עיגול עם תנור רחב ומניחים עליהן את הקראסט לוחצים מעט שייתייצב.
מכניסים לתנור 30-25 דקות עד שהפחזניות מזהיבות.

ציפוי קרמל:
150 גר' סוכר
50 גר' מים
כף גלוקוזה
צבע מאכל שרוצים לא הכרחי.
לבשל הכל על אש נמוכה עד שמתקבלת צבע עינברי.
כשהקרמל מוכן מייד להעביר את הסיר לתוך סיר מים לעצור את הבישול בזהירות שלא יחדרו מים לקרמל.
להמתין 2-3 דקות שהקרמל יתקרר מעט
ולטבול את הפחזנייה ולהניח על נייר אפייה להתייבש.
מילוי קרם פטיסייר
או שמנת מתוקה

מתכוןמתכון