Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון של דרור משה

כמות ל 3 יחידות:
500 גרם קמח לפוקצ'ה של "סוגת"
350 גרם מים מינרלים קרים
15 גרם שמרים טריים או חצי כף שמרים יבשים
1.5 כפות שמן זית
חצי כף מלח.

לערבב קמח (לאחר ניפוי) עם שמרים ומים וללוש מס דקות
עד שמתקבל בצק אחיד. להוסיף מלח וללוש עוד 3 דקות.
להוסיף שמן וללוש עוד 3 דקות.
להעביר את הבצק להתפחה בקערה משומנת לשעה וחצי בערך . להוציא את האויר ולחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים ולהניח להתפחה נוספת על משטח מקומח. לאחר ההתפחה,

לפתוח בעדינות את הבצק ולהימנע מהוצאת האוויר.
למרוח בשמן זית ולהוסיף ירקות קלויים במקרה הזה: בטטה,חציל,קישוא,בצל סגול,גמבות בצבעים חתוכים לקוביות ואפויים בתנור עד לריכוך עם מעט שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס. מומלץ להשתמש באבן שמוט (שחוממה מראש כ 40 דקות על חום גבוה כ- 250 מעלות) עד להזהבה 10-12 דקות