Share with:


חלבי

אופן הכנה

מבית "מאכלה", גרסה איטלקית ללחם הפרנה המרוקאי המוכר והאהוב שלנו. פרנות טעימות להפליא.
בשילוב מגוון נפלא של גבינות, ירקות, פטריות, זיתים, עשבי תיבול ושמן זית.
למבקשי המתכון,
במעבר חד מקולינריה איטלקית למעדן מרוקאי שבלעדיו השלחן המרוקאי חסר את האושר.
מצרפת מתכון ותמונות לחם הפרנה הנהדר שלי.
לחם פרנה באהבה, בחום, בפשטות, בטעמים של בית.
אל תתעצלו, תכינו ותהנו, שתפו חברים ותגדילו את האושר
🇲🇦❤🇲🇦❤
1 קג קמח
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות גרגירי שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
3.5-4 כוסות מים חמימים.
2 כוסות קמח לריפוד הלחמניות אחרי תפיחה.
לערבב היטב את כל החומרים היבשים, ליצור גומה במרכז הקערה ולמזוג את המים והשמן תוך כדי ערבוב בקערת המקסר.
הבצק צריך לצאת דביק ורך, לא להתרגש.
להשאיר לתפיחה של כרבע שעה, ו"להעיר" את הבצק תוך כדי לישה קלה כעבור עשר דקות.
בסיום בתפיחה, להוריד את הבצק מהקערה אל משטח מקומח, לגלגל אותו בעדינות כנקניק ארוך, לחתוך פסי בצק ברוחב שתי אצבעות, ליצור פיתה ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להוסיף גבינות, שמן זית, עשבי תיבול, פטריות וירקות .
בתום הכנת הפיתות, להמתין כעשר דקות ולהכניס לאפיה בחום 250 מעלות בין עשר לחמש עשרה דקות. תהנו מהתפיחה מול העיניים עד להזהבה. לא לשרוף את האושר הזה.
שתפו אותי במטעמים שתכינו מהמתכון הזה.

מתכוןמתכון

פוקאצ'ות מיוחדות_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

25 מתכונים