Share with:


פרווה

אופן הכנה

סיר פלא בקוטר 28 ס”מ
7 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
½1 כוסות סוכר
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
½2 כוסות קמח תופח
½1 כוסות פטל אדום קפוא

מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
שמים בקערה גדולה את החלמונים ו – ½ כוס סוכר. בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החלמונים לתערובת תפוחה ובהירה.
מוזגים לחלמונים שמן בזרם דק תוך כדי טריפה.
מוסיפים לחלמונים קמח תופח ומיץ לימון בהדרגה וטורפים היטב לתערובת אחידה.
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים דקה עד שמקבלים קצף לבן. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים 2-3 דקות עד שמקבלים קצף יציב.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בפעמיים שלוש.
מקפלים לתערובת גם את הפטל הקפוא (אם רוצים נקודות של פטל בתוך העוגה – מקמחים מעט את הפטל לפני שמשלבים אותו בעוגה).
מוזגים את התערובת לסיר פלא משולם. טופחים את התבנית קלות על השייש . ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כשעה ורבע .(כל אחת וחום התנור שלה.) או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
מקררים את העוגה לחלוטין לפני שהופכים אותה על צלחת
.
אני שמתי מיץ תפוזים במקום לימון ושימנתי את התבנית .והגשתי עים קצפת בצד

עוגת פטל ולימון פרווה 🙋_מתכון של ברכה זולינג
ברכה זולינג (Ba Su)ספר המתכונים של
מתכון של

ברכה זולינג (Ba Su)

54 מתכונים