מצרכים
400 גרם קמח לבן .
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות .
100 גרם שקדים טחונים .
100 גרם סוכר .
2 ביצים גודל M .
40 גרם מים .
חומרים לקרם*
500 מייל שמנת צמחית או מתוקה .
3 קפות סוכר .
חבילת פודינג וניל .
( אפשר 500 גרם גבינת מסקרפונה )
אופן הכנה :
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח אבקת שקדים ואת הקוביות חמאה עד לפרורים קטנים
- מוסיפים סוכר ומעבדים קלות .
- תוך כדי ערבול במהירות איטית מוסיפים את המים והביצים תוך כדי ערבוב מגבירים את המהירות עד לקבלת בצק אחיד ומקררים חצי שעה במקרר
( אם רוצים בצק צבעוני מוסיפים צבע מאכל ) - מחממים תנור ל 180 מעלות .
- מוצאים טת הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לא דק מידיי.
- מניחים ספרה שבלונה וחותכים לפי הדף בעזרת סכין חדה .
בותו מידה יוצרים צורה נוספת . - מכניסים לתנור ספרה ואופים כ 20 דקות עד להזהבה .
( כל תנור מתנהג בצורה אחרת לשים לב ). - בדלב הזה ממתינים עד שהספרה תתקרר היטב
- במיקסר מוסיפים את השמנת כדקה ומוסיפים את הסוכר והפודינק וניל עד שיוצא קרם יציב
( אפשר להוסיף צבע מאחל לקרם ).
מזלפים באיזה צורה שרוצים על הספרה הראשונה ומניחים את הסיפרה השניה על הספרה הראשונה וממשיכים לזלף בעדינות .
אפשר להוסיף פירות שוקולדים או כל דבר שרוצים
בהצלחה ….
