Share with:


פרווה

אופן הכנה

הכי קל להכנה וכל כך טעים שפשוט לוקחים כף ומיישרים, מיישרים…..
(אין חתך כי המנה הזאת היתה מתנה)
בשביל ה״ביסקוטים״:

מחמים תנור ל- 175 מעלות (טורבו אם יש)
משמנים תבנית מרובעת 10 על 20
בקערה מערבבים:
2.5 כוסות קמח חיטה/כוסמין/ללא גלוטן
כוס סוכר
2 כפיות סודה לשתיה
קמצוץ מלח
מוסיפים:
כוס ועוד שליש חלב סויה
2/3 כוס שמן ניטרלי
כפית תמצית וניל
1/4 כוס מיץ לימון/חומץ תפוחים
מערבבים עד לאחידות
מוזגים את הבלילה לתבנית
אופים 25-27 דקות
קיסם ייצא נקי ממרכז העוגה
מצננים לחלוטין
בינתיים מכינים את הקרם:
בבלנדר מניחים:
כוס קשיו שהושרה 8 שעות במי ברז ומסונן
1/2 כוס חלב סויה/שקדים
3 כפות אגבה בהיר
כפית תמצית וניל
מעבדים עד מרקם חלק לחלוטין וסמיך
בקערה, בעזרת מיקסר עומד או ידני חשמלי מקציפים:
250 מ״ל שמנת צמחית קרה מאוד (או החלק השומני בלבד מקופסאת שימורים של קרם קוקוס שהיתה במקרר 24 שעות או יותר)
יחד עם:
40 גרם (חצי שקית) פודינג וניל
עד שמתקבלת קצפת יציבה
בתנועות קיפול, מאחדים בין קרם הקשיו לקצפת
מניחים במקרר עד לשימוש
מכינים סירופ קפה:
3 כפיות קפה
2/3 כוס מים רותחים
2 כפות ליקר קפה
מרכיבים את המנה:
את העוגה פורסים לרצועות בעובי 1 ס״מ
מסדרים אותן שוכבות על הצד (כך שהחלק הפנימי פונה מעלה)- ראו תמונות
עדיף בתבנית מלבנית 10 על 20 שקופה (שתוכלו לראות את השכבות מהצד)
בעזרת כפית, מפזרים חצי מסירופ הקפה בצורה אחידה על אצבעות העוגה
מעל מסדרים בשכבה אחידה חצי מהקרם
מעל שוב אצבעות עוגה
סירופ
חצי הנוסף של הקרם
ממש לפני הגשה מפזרים קקאו מעל הכל
שומרים בקירור עד הגשה
אתם כל כך הולכים להינות!

עוגת טירמיסו_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

23 מתכונים