Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

אתם מוכנים לטירוף הטירופים בגזרת עוגות השמרים?
זה מה שיצא היום מהמטבח!
אפילו השמרים התרגשו ועלו על גדותיהם!
עוגת שושני קינמון הפוכה!
ראיתי סרטון tasty של מתכון לא טבעוני בעליל והייתי חייבת לטבען
בבצק יש בננות שהופך אותו להכי רך בעולם
מילוי מפנק
אפייה על מצע של קרמל מהיר ביתי עם שברי פקאן
כשהופכים את העוגה אחרי האפייה לצלחת ההגשה, הקרמל עוטף את השושנים והתוצאה…. אי אפשר להפסיק לאכול!
אז שניה לפני שמפסיקים עם השמרים לשבוע וקצת- תכינו כזה!
20 שושנים- תבנית 20 על 30 בערך
בקערת המיקסר מערבבים:
כוס חלב צמחי חמים (במגע הוא נעים ולא חם מידי)
4 כפות שמן קוקוס מומס אבל לא חם (חשוב שלא יהיה חם כדי לא להרוג את השמרים)- אם רגישים לטעם של קוקוס מאוד (למרות שהוא ממש לא מורגש פה), משתמשים בשמן קוקוס מזוכך או שמן זרעי ענבים/קנולה
מפזרים מעל 2 כפיות שמרים יבשים בלי לערבב
מניחים ל- 15 דקות
מוסיפים לתערובת:
1/3 כוס סוכר
3 בננות בשלות מעוכות היטב- כמה שיותר חלק, יותר טוב
2 כוסות קמח חיטה לבן
מתחילים את פעולת המיקסר על מהירות נמוכה
מוסיפים 1/4 כפית מלח
מוסיפים עוד 2.5 כוסות קמח בהדרגה, עד שהבצק מפסיק להדבק לדפנות אבל עדיין רך מאוד
הבצק יהיה הרבה יותר רך מבצק שמרים רגיל וזאת הכוונה
קצת קשה להתעסק איתו אבל אחרי התפחה זה מסתדר- מבטיחה
משמנים היטב קערה גדולה נקייה
מניחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות
מכסים בניילון נצמד/מגבת לחה
מניחים להתפחה למשך שעתיים-שלוש
הבצק יכפיל וגם ישלש את נפחו
מכינים את המילוי:
בקערה מערבבים:
5 כפות שמן קוקוס/קוקוס מזוכך מומס
1/3 כוס סוכר חום כהה/סוכר חום
כף וחצי קינמון
על משטח עבודה מקומח מפזרים קמח בנדיבות
לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על המשטח המקומי ומקמחים את הבצק
מרדדים למלבן יחסית עבה (1/2 ס״מ)
בעזרת מברשת, מפזרים את המילוי על פני כל הבצק המרודד
מגלגלים- כמו בתמונות
פורסים לעובי 2.5 ס״מ- כמו בתמונות
מכינים את הקרמל המהיר:
בסיר קטן מחממים יחד:
כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס חמאת קקאו/חמאת קוקוס/שמן קוקוס/שמן קוקוס מזוכך/חמאה טבעונית אחרת
3 כפות אגבה/מייפל
3/4 כפית מלח
כפית תמצית וניל
מערבבים כל הזמן
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
מבשלים תוך ערבוב עוד דקה- זהירות, גולש!
מכבים את האש
את כל הקרמל שופכים לתבנית 20 על 30 ומפזרים בצורה אחידה
מעל מפזרים 2/3 כוס פקאנים קצוצים
מעל מסדרים את השבלולים צמודים אחד לשני- הכל בתמונות
מכסים את התבנית בניילון נצמד או מגבת לחה
מניחים להתפחה 30 דקות
בינתיים מחממים תנור ל- 175 מעלות
כשהתנור חם והשושנים תפחו מעט, מכניסים לאפייה למשך 25-30 דקות
שולפים כשמוכן ומניחים להתקרר 10 דקות
מניחים את צלחת ההגשה הפוך על תבנית האפייה ובזהירות הופכים
העוגה תצא בקלות בזכות הקרמל
תולשים שושנים וזוללים
בתיאבון!

עוגות שמרים_מתכון של גלי אלון בובר
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

16 מתכונים