Share with:


חלבי

אופן הכנה

טעימה וקלה. גם למשלוח המנות

תבנית גדולה .אפיתי בתבנית מרובעת בינונית.
(אפיה בחום 200 מעלות בהתחלה .15 דקות
ואז המשך. אפיה ב180 מעלות)

מצרכים
3 כוסות קמח .לנפות!
2 כפות סוכר גדושות
200 גרם חמאה קרה
ארבע ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
ריבה בטעם משמש או תות.כמות של כוס.או כל כמות שאוהבים
שלושת ריבעיי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מאה גרם אגוזים טחונים.או קצוצים גס
ואז,👇
בקערת המיקסר, או מעבד מזון,
קמח וסוכר.(2 כפות סוכר)
לערבב ,להוסיף את החמאה החתוכה לקוביות.
ללוש עים המיקסר, או המעבד מזון.בפולסים קצרים.
עד לקבלת תערובת פרורית.
להוסיף את ארבע החלמונים.להמשיך לעבד עד לקבלת בצק פירורי.
משמנים היטב את התבנית. ומשטחים את הבצק על כל התבנית.
.לדקור את כל הבצק בעדינות עים מזלג,
לאפות בחום תנור .200 מעלות עד לצבע זהוב!לא שחום.
.15 דקות אצלי.
לאחר 15 דקות👇
להוריד את חום התנור ל180 מעלות.
להוציא את התבנית, ולמרוח ריבה בשכבה אחידה.
להקציף את החלבונים,,להוסיף את הסוכר, ומקציפים לקצף נוקשה .
בסוף ההקצפה להוסיף את מיץ הלימון.
ואת האגוזים ,עים כף ולערבב בעדינות, בתנועת קיפול.
.למרוח על הריבה בעדינות.
להחזיר את התבנית לתנור ,להמשך אפיה של 20 דקות.עד שהקצף מעל בצבע שחום .
לצנן את העוגה כחמש עשרה דקות ואז לחתוך.

טעימה יותר למחרת.❤️