Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

שבת שלום ⚘ותודה רבה לירדנה ג'נאח ❤ על ההשראההכנתי את אותו המתכון שלי ללחם קימל ללא קימל.. במקום... חופן וחצי של זיתי קלמטה מגולענים ואורגנו טרי.מאחר והזיתים מלוחים... הפחתתי מכמות המלח מ-3 כפיות ל-2 בלבד !!😀 לחם קלמטה ואורגנו טרי מתילי 🌿1 ק"ג קמח לבן רגיל3 כפות שמרים נמסים1 כף גלוטן2 כפות סוכר2 כפיות מלח בלבד !!!חצי כוס שמן מים פושרים... מתחילים ב-3 כוסות ומוסיפים לפי הצורך עד קבלת בצק רך ומעט דביק. להעזר בידיים משומנות. ללוש הכל יחד היטב ולהתפיח עד הכפלת נפח. להוריד אויר לעצב צורה. אני חתכתי ל-3 להניח על נייר אפיה.לפזר קמח מעל.. ולחתוך חריצים בסכין חדה. לחמם תנור ל- 230 מעלות ולהניח בשליש התחתון של התנור. ליצירת קרום נוקשה... 1 כוס קרח לזרוק לתחתית התנור לייצירת אדים / להניח בתחתית קערה עם מים. לאחר 10 דקות להנמיך התנור ל-210 מעלות ולהמשיך אפיה עוד כ- 25 דקות עד קבלת הגוון הרצוי. להוציא ולצנן על רשת .... למניעת רטיבות בגלל האדים. בהצלחה מתילי 🌿‎

פורסם על ידי ‏תילי טובה‏ ב- יום שישי, 26 ביוני 2020

תודה רבה לירדנה ג'נאח ❤ על ההשראה
הכנתי את אותו המתכון שלי ללחם קימל ללא קימל.. במקום… חופן וחצי של זיתי קלמטה מגולענים ואורגנו טרי.
מאחר והזיתים מלוחים… הפחתתי מכמות המלח מ-3 כפיות ל-2 בלבד !!

😀 לחם קלמטה ואורגנו טרי
מתילי 🌿

1 ק"ג קמח לבן רגיל
3 כפות שמרים נמסים
1 כף גלוטן
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח בלבד !!!
חצי כוס שמן
מים פושרים… מתחילים ב-3 כוסות ומוסיפים לפי הצורך עד קבלת בצק רך ומעט דביק. להעזר בידיים משומנות.

ללוש הכל יחד היטב ולהתפיח עד הכפלת נפח.
להוריד אויר לעצב צורה.
אני חתכתי ל-3

להניח על נייר אפיה.
לפזר קמח מעל.. ולחתוך חריצים בסכין חדה.

לחמם תנור ל- 230 מעלות ולהניח בשליש התחתון של התנור.

ליצירת קרום נוקשה…

1 כוס קרח לזרוק לתחתית התנור לייצירת אדים / להניח בתחתית קערה עם מים.

לאחר 10 דקות להנמיך התנור ל-210 מעלות ולהמשיך אפיה עוד כ- 25 דקות עד קבלת הגוון הרצוי.

להוציא ולצנן על רשת ….
למניעת רטיבות בגלל האדים.

בהצלחה
מתילי 🌿

מתכון כתוב + סרטון להכנת לחם קימל ללא קימל_מתכון של תילי טובה
תילי טובהספר המתכונים של
מתכון של

תילי טובה

58 מתכונים