Share with:


פרווה

אופן הכנה

משמנה של גב' רחל אזולאי, נשמתה עדן.
מתכון של אימוש המלכה שלי👑

מצרכים: כוס מידה חדפ קר רגיל
4 כוסות קמח לבן מנופה
1/4 כוס סולת
2-3 כפות סוכר
1.5-2 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים

בנוסף,
סוכר והרבה לפזר על הבצק בזמן שפותחים אותו
ושמן -לפתוח את הבצק

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל היבשים ואז את הנוזלים לסירוגין ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד..
עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה כ 1/2 שעה..

לאחר מכן, לשים מעט את הבצק, משמנים כפות ידיים ויוצרים עיגולים כגודל כדור טניס, מניחים על שיש משומן
עד אחרון הכדורים..

משסיימנו, לוקחים את כדור הבצק הראשון ומרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת ״דף״ בצק שקוף, מפזרים סוכר והרבה…. מקפלים מימין לשמאל למרכז וההפך
ומלמעלה למטה למרכז וההפך.. מניחים בצד עד שמסיימים שוב עם אחרון הכדורים…

לוקחים את הבצק הראשון שקופל ומגלגלים בצורת ״נחש״ ומייד אחכ לצורת ספירלה..
שוב, מניחים בצד עד אחרון הבצק שקופל…

ואז… לוקחים את הספירלה הראשונה ופותחים בעזרת כריות האצבעות בתפיחות קלות עד לגודל הרצוי
(לא יותר מקוטר 15 )…
מפזרים סוכר , מניחים על נייר אפייה וכשהמגש מלא
מכניסים לאפייה של 20-30 דקות בחום בינוני (משתנה מתנור אחד למשנהו) עד להשחמה….

** כן, הרבה שלבים, המון עבודה אבל הטעם יאמי
אז שווה ביותר..

** תכפילו כמויות🤦🏽‍♀️

בהצלחה ולבריאות🙏🏼❤️

משמנה-מאפה מתוק_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

15 מתכונים