Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

לפיתות:
קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
כפית מלח
2-3 כוסות מים כוס חד פעמי שתיה חמה.
נניח קמח בקערה ניצור גומה נכניס פנימה את השמרים והסוכר את הקמח נניח מסביב על הקמח
ניצוק מים ונלוש במיקסר 7 דקות,נשטיר חצי שעה להתפחה כשהבצק מכוסה
לאחר חצי שעה נלוש שוב ביד ונחלק ל8 כדורים נשטח על מגש משומן נמרח מעל חילבה ונטגן במחבת חשמלי.

ללחוח:

1/2 קילו קמח
1/2 כף סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
כפית מלח.
מים.
בקערה נניח קמח סוכר ושמרים
מסביב מלח
נערבב ונוסיף מים הבצק אמור חהיות בצק רך כמעט נוזלי כמו של פנקייק.
נשאיר להתפחה חצי שעה
נמרח שמן על מחבת ניצוק המצקת מהבליחה וננדנד את המחבת במהירות כדי שהבצק יתפזר בעל רוחב המחבת.
לאחר כל לחוח שוטפית בברז את תחתית המחבת ומחזירים לגז אש בינונית.

למרק:
בצל יבש גדול.
2 כפות מרק עוף
3 כפות חוואיג'.
כפית מלח
צרור כוסברה.ץ5 שיני שום
תבנית כרעיים או שוקיים.
נמלא סיר במים עם 5 שיני שום ואת העופות נכניס פנימה
ננקה עם כף את הקצף שנוצר.
לאחר חצי שעה ולאחר שאין קצף נוסיף תבלינים והכוסברה נבשל עוד 40 דקות ונוציא את צרור הכוסברה.
בתיאבון

מרק תימני +לחוח +פיתות תימניות וחילבה כמובן_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים
צופית בן יוסףספר המתכונים של
מתכון של

צופית בן יוסף

61 מתכונים