את המרק נהוג היה לאכול במרוקו בסוכות ואוכלים עם לחם של בית או מי שרוצא בפסח אז עם מצות שבורות
מצרכים:
1. קילו של פולים יבשים גדולים שהושרו יומיים קודם והמיים הוחלפו מספר פעמים
2. מלח 2 כפיות
3. 3 כפיות גדושות של מרק עוף מומסות בכוס מים חמים
4. כורכום חצי כפית
5. פלפל לבן חצי כפית
6. חצי כוס שמן זית לסיר
7. רבע כוס שמן זית על הפולים הקלופים שבקערה ולערבב שכולם ימשחו בשמן.
8. מים 2 ליטר
9. שום פרוס מ – 5 שיניים
10 , 2 פלפלים חריפים למי שרוצה.
11. כפית כמון
אופן ההכנה:
1. עכשיו נטפל בפולים – את הפולים קולפים אותם שמים בקערה ושמים עליהם שמן זית ומערבבים (יש לציין שאפשר גם עם פולים קטנים קלופים שמוכרים אותם בכול חנות תבלינים )
2. בסיר רחב ועמוק שמים שמן זיית ,5 שיני שום פרוסות. כורכום ,פילפל לבן , מלח. שמים מיים כ 3/4 סיר ומוסיפים גם את הכמון ואת המרק עוף שמומס במים חמים כדי שלא יהיה גושים.ומביאים לרתיחה.
3. כשהמרק רותח לוקחים את קערת הפולים המשומנים ואומרים משפט מנצח במרוקאית על מנת שכול הפולים יפתחו טוב במרק ויהפכו במהרה לעיסה " לחנה וסבון תייתנבע פאם אלמלאח " (חינה וסבון נימכרים. בכניסת הרחוב ) חחחח. וזה עובד בדוק.
4. קצת ליפניי שכול הפולים נימוכים שמים שני פילפלים חריפים למי שרוצה.
5. ממשיכים לבשל עד שהמרק ניהיה חלק ומתקנים טעמים .
6. מגישים עם שמן זיית במרכז הצלחת ומעט פפריקה חריפה או מתוקה איך שרוצים. יש לציין שבמשך הבישול יהיה צורך להוסיף מיים רותחים.
הערה:
המרק לא אמור להיול מיימי וגם לא סמיך מידיי משהוא באמצע. בתאבון !
ניתן להוסיף מים חמים אם המרק סמיך מידיי
ותודה ענקית לבשלנית זרי אזרזר על העזרה במתכון