Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

בסיס
21/2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה
200 גר חמאה/ מחמאה רכה
250 גר שוקולוד ציפס מריר 66% מוצקי קקאו

הכנה
לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה ומעט דביקה.
מהעיסה לשטח רבע מהבצק על תבנית 24.מרבע נוסף לשטח בתבנית בצורה חופשית( קטע זה ירוסק ויכנס למוס) מהחצי הנותר להכין עוגיות שוקולד ציפס קטנות( ישמשו לקישוט ולנישנוש).
אפייה ב180 כ12 דקות. להכל המשך אפייה מחוץ לתבנית. ולקרר.
הבצק שנמצא בתבנית 24 להניח שקף מסביב.
את הרבע האפוי לטחון בינוני דק.

למוס מרשמלו
150 גר מרשמלו לבן( 1 שקית)
1/4 כוס חלב/ שמנת מתוקה
1 מיכל גבינת ריקוטה 5% 250 גר
1 מיכל גבינה לבנה 250גר
1 מיכל שמנת חמוצה 200 גר
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 אינסטנט פודינג וניל
רבע בצק אפוי של עוגיות שוקולד ציפס מרוסקים

הכנה
להמיס על אש קטנה מרשמלו , חלב/ שמנת ושוקולד לבן .
בקערה נפרדת לערבב, גבינת ריקוטה, גבינה לבנה ושמנת חמוצה
להוסיף את תערובת הגבינה לתערובת המרשמלו ולאחד לבלילה אחידה
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה. לקפל אליה עוגיות שוקולד ציפס מרוסקות.
לאחד את שתי הבלילות יחד ולמרוח מעל הבסיס שאפוי.
ליצב במקרר.

ציפוי
100 גר שוקולד מריר
מה שנשאר ממיכל השמנת.
להמיס במיקרו ולשפוך מעל מוס המרשמלו.
ליצב במקרר ולקשט בעוגיות שוקולד ציפס…

מוס מרשמלו ועוגיות שוקולד ציפס על בסיס בצק שוקולד ציפס
אורנה ועלניספר המתכונים של
מתכון של

אורנה ועלני

368 מתכונים