Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים למלית
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה
2 כפות גבינת שמנת 30%
4 חלמונים
40 גרם (1/2 קופסה) אינסטנט פודינג וניל
150 גרם סוכר
כפית תמצית וניל

לציפוי: ביצה טרופה

לפיזור :סוכר גבישי

מצרכים לבצק
370 גרם קמח
60 גרם סוכר
30 גרם שמרים טריים
2 ביצים קטנה
2 חלמונים מבצים קטנות
80 מ”ל חלב
כפית מלח
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות. מוסיפים ביצים, חלמונים, וחלב ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד מעבירים למקרר לכמה שעות טובות או למשך לילה שלם

אופן הכנת המלית
מערבבים גבינת ריקוטה עם שאר החומרים בקערה לתערובת חלקה.
מוציאים את הבצק על למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים למלבן בגודל 10*50 ס”מ ועובי 5 מ״מ. מורחים על כל מלבן את המלית לשכבה אחידה, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה חותכים לפרוסות בגודל של 2 אצבעות ,לוקחים את הסוף ומעבירים אותו למטה כדי שלא יפתח בתבנית מניחים אותם על תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
מכסים ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה להכפלת הנפח מורחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי. .ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.כ-30-25 דקות עד שהבריוש זהוב ואפוי.

מאפה בריוש במלית ריקוטה פרסקה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

489 מתכונים