Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
3 בננות חתוכות למטבעות
1 שבבי כוס שוקולד מריר
3 פחיות בצק ביסקוויט
1 כוס סוכר
3 כפיות קינמון

לזיגוג….
חמאה 150 גר' להמיס עם
1/2 כוס סוכר חום

לקישוט…
מטבעות בננה
שבבי שוקולד מריר

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל – 180 מעלות
2. לחתוך את הבננות למטבעות וחצאי מטבעות.
3. לערבב בקערה סוכר חום וקינמון, ולהניח בצד.
4. חותכים את הבצק לעיגולים.
5. ממלאים כל עיגול עם חתיכה אחת של מטבעות בננה החצויות ושוקולד צ'יפס.
6. לסגור מסביב על ידי צביטה על התפר ולגלגל גלגלים לכדור בידיים.
7. לגלגל את הכדורים בסוכר עם הקינמון.
8. בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה והסוכר החום תוך ערבוב מדי פעם.
מניחים בצד להתקרר.
9. משמנים תבנית ומרפדים את התחתית עם מטבעות בננה שלמות.
10. מניחים את הכדורים המסוכרים על הבננות בתבנית. משמגיעים למחצית הגובה, מוסיפים מעל מעט שוקולד צ'יפס ושופכים מחצית מהסוכר והחמאה המומסת.
ממשיכים לכדרר עוד כדורים ומעל שוב שוקולד צ'יפס ויוצקים את שאר החמאה המומסת עם הסוכר ( הזיגוג)
12. אופים 40-50 דקות עד קבלת גוון חום כהה עמוק מלמעלה. (אם החלק העליון משחים מדי… ניתן לכסות עם נייר אלומיניום.)
13. מוציאים מהתנור ומצננים או על 15-30 דקות לפני שהופכים על צלחת.
15. תהנו! 💜

תחליף לבצק….
4 כוסות קמח
2 כפות שמרים נמסים
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה מאוד על גבול המומס
1 ורבע כוס חלב
קורט מלח

את השמרים ממיסים במעט חלב פושר !!!
עם 1 כף סוכר. רואים שיש תסיסה והשמרים פעילים מוסיפים לשאר המצרכים בקערה גדולה ולשים לבצק נח.

מתפיחים כחצי שעה.
מורידים אויר ומשאירים לתפיחה נוספת.

לחם קופים – שוקולד צ 'יפס בננה_מתכון של תילי טובה
תילי טובהספר המתכונים של
מתכון של

תילי טובה

77 מתכונים