Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
קילו קמח..
2 כפות שמרים יבשים..
4 כפות סוכר..
ביצה.
חצי כוס שמן..
כף מלח..
2 עד 2.5 כוסות מים פושרים כוס מידה.
או כמה שהקמח סופח..
למריחה על החלות..
ביצה שמהולה במים וכפית סוכר..
שומשום

אופן ההכנה
לערבב שמרים עם הקמח…
להוסיף את יתר החומרים מלבד המלח והמים…
להוסיך את המים לאט וללוש על מהירות נמוכה…
כשממתגבש לבצק להוסיך את המלח…
להגביר למהירות בינונית וללוש 10 דקות לבצק רך וקצת דביק…
להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד…
לכדרר לכדור יפה לשמן ולכסות עם נילון ומגבת…
התפחה שעה או עד הכפלת הנפח…
להוריד אויר עוד התפחה של חצי שעה…
לעשות צורות ועוד התפחה של חצי שעה…
למרוח ביצה עם קצת מים וכפית סוכר…
180 מעלות תנור שחומם מראש עד הזהבה…

חשוב לא לייבש…

להוציא על רשת ולכסות במגבת…

חלות / לחמניות לשבת
נאוה מלכהספר המתכונים של
מתכון של

נאוה מלכה

131 מתכונים