Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

נתח פילה של דג סלמון או דג אחר מפולט (*ראו הערה באופן ההכנה)
1 בטטה קלופה ומבושלת
1 כף גדושה מיונז מוכן
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל

החומרים לקראסט:
100 גרם שקד טבעי בקליפתו. לא קלוי
2 כוסות פטרוזליה
2 כוסות כוסברה
1 כף שמן
2 שיני שום קלופות
1/4 כפית מלח

החומרים לרוטב יין:
100 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
4 שיני שום קצוצות
כף ג'ינג'ר מגורר
2 כוסות יין לבן יבש
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס קרם קוקוס
1 כפית שטוחה מלח אופן ההכנה:
מפשירים את דג הסלמון במקרר, שוטפים את הנתח וחותכים אותו לרצועות ברוחב של 3-4 ס"מ. מנתח גדול ייצאו בערך 8-10 מנות.

במידה ומשתמשים בדג אחר מפולט שימו לב: במידה והפילטים הם גדולים ניתן לחתוך את הדג המפולט במרכזו (הוא מגיע בצורה הדומה לפרפר). אין צורך שמנת הדג המוגשת תהיה גדולה מדי. לחילופין, ניתן לבקש כבר מהמוכר לחתוך לרצועות ברוחב המבוקש.

סוחטים לימון על נתחי הדג ומשרים כחצי שעה. שוטפים ומייבשים, ומניחים על נייר אפיה בתבנית התנור עם העור למטה.

מועכים את הבטטה ומערבבים אותה עם המיונז, השום, המלח והפלפל.
עם כף מורחים את החלק העליון של הדגים בממרח. מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את כל חמרי הקראסט וטוחנים לתערובת פירורית.
מניחים מעט מהקראסט על ממרח הבטטה ומהדקים לדג היטב עם כפות הידיים.

מכניסים לתנור מחומם לחום של 180 מעלות ואופים רבע שעה בדיוק.
בודקים שאכן הדג שינה את צבעו ומוכן, ובמידה ולא אז יש להכניס לתנור לעוד 2-3 דקות. את הדג יש להוציא מהתנור מיד כשהוא מוכן בכדי שלא יתייבש.

בזמן שהדג בתנור מכינים את רוטב היין:
ממיסים את המרגרינה ומטגנים את השום והג'ינג'ר בדיוק דקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך

דג סלומון ביין ועשבי תיבול_זהבה אבילחק
זהבה אבילחקספר המתכונים של
מתכון של

זהבה אבילחק

140 מתכונים